HOMECONTACTCOPYRIGHTSITEMAP
OVER SABINE >
BIOGRAFIE
Sabine begon haar vakopleiding aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Edward Witsenburg. Tijdens haar opleiding genoot ze bovendien les van Ernestine Stoop, Godelieve Schrama en Sarah O’Brien. In 2004 studeerde ze af bij Saskia Kingma aan het Rotterdams’ Conservatorium, waarna ze de mogelijkheid kreeg om een jaar mee te doen in een ‘pilot’programma voor jazz harp op datzelfde conservatorium. Tijdens dit programma genoot zij lessen van onder meer jazz pianist Johan Clement en de Amerikaanse jazz harpist Park Stickney. In 2007 ontving Sabine een beurs van het Scholingsfonds voor de Kunsten wat haar de mogelijkheid bood in de USA summerclasses te volgens voor ‘personal style development & stagepresence’ bij Deborah Henson-Conant (harpiste) en Karen Montanaro (Ballerina & Mimespeler).  Ook volgde zij jazzlessen bij dr. Carrol McLaughlin (jazz harpist) en Cristina Braga (latinjazz harpist).

Samen met Brenda Dor-Groot richtte zij in 2006 de Dutch Jazz Harp Foundation op, op de voet gevolgd door de International Jazz Harp Foundation die in augustus 2007 met veel succes in Salt Lake City, USA, is gelanceerd. Sindsdien gaf zij met Brenda en andere collega-harpisten workshops, lezingen en concerten in Nederland, Belgie, Frankrijk, Italie en de USA.

Naast haar uitstapjes in de jazz, blijft Sabine graag trouw aan haar klassieke 'roots'. Zij volgde masterclasses bij beroemde vertegenwoordigers van de 'Franse harp school'; Isabelle Moretti, Germaine Lorenzini en Isabelle Perrin. Speciaal voor Barokmuziek volgde zij masterclasses bij Andrew Lawrence King en Frances Kelly.

Sabine speelde in verschillende orkesten, waaronder het Rotterdam Young Philharmonic Orchestra en Krashna Musica. Verder trad zij op met koren als: het Haags Matrozenkoor, het Maasstedelijk Vocaal Ensemble, Fiori Musicali en Plurale Tantum. Naast haar werkzaamheden als soliste verzorgt Sabine optredens met haar duo's met fluitiste Romana Goumare (Midasduo), sopraan Janet Schouten en harpiste Brenda Christina. In formaties met ‘jazzy’ repertoire zijn samenstellingen denkbaar met bv percussie, bas, zang of saxofoon.

Momenteel werkt Sabine mee aan een diverse projecten. Eén daarvan betreft nieuw uit te voeren werk van componist Frans van der Sommen. Het project omvat liederen gezet op gedichten van de Bengaalse schrijver Rabindranath Tagore.

Sabine is als harp docente verbonden aan de muziekscholen in Leiden en Capelle aan den IJssel. Daarnaast geeft zij les in haar privepraktijken in Rotterdam.